maanantai 13. tammikuuta 2014

Aiheena rakkaus

Katson elokuvia hyvin harvoin, olen liian kärsimätön siihen. Joku "leffailta", jonka koreografiaan käsittääkseni kuuluu elokuvan vuokraaminen ynnä katsominen, sohvalla makoilu ja erilaisten epäterveellisten ja pitkälle prosessoitujen elintarvikkeiden samanaikainen nauttiminen, kuulostaa tylsyyden pohjanoteeraukselta ja täydeltä mahdottomuudelta.

Tämän takia olen lykännyt kirjoittamisen draamakurssiin kuuluvan elokuvan/elokuvien katsomista, kunnes tänään ryhdistäydyin ja aloitin. Tehtävänä on katsoa kaksi elokuvaa, Black Swan ja Crush ja analysoida ja vertailla niitä.

Black Swan on nyt nähty. Se oli ihan hyvä. Sanoisiko tuosta jopa että hyytävän hyvä. Ainakaan sen jälkeen ei tunne halua kannustaa lapsiaan balettiharrastukseen.

Illalla kävin palauttamassa elokuvan kirjastoon - aivan oikein, sain senkin lainattua kirjastosta - ja hain tuon toisen videovuokraamosta. Crash on edessä huomenna.

Kirjastossa uhrasin taas muutaman sekunnin miettimällä viime päivinä julkisuudessa ollutta, jonkun perussuomalaisen kunnallispoliitikon möläytystä siitä, miten kirjastoille ei kannata syytää rahaa ja että kirjastot ovat olemassa vain sitä varten, että keski-ikäiset naiset voisivat lainata rakkausromaaneja.

Tuo typerääkin typerämpi ajattelemattomuus ei oikeastaan ansaitsisi edes näitä rivejä. Sanon nyt kuitenkin, että vaikka olen keski-ikäinen nainen ja käytän kirjastoa erittäin paljon, en ole lainannut sieltä yhtäkään rakkausromaania.

Tai no, ehkä sentään. Kirjallisuuden kurssilla nimittäin on parhaillaan luettavana Goethen Nuoren Wertherin kärsimykset. Sehän on rakkausromaani jos mikä, mutta epäilen, ettei tuo hölösuinen kunnallispoliitikko tarkoittanut Goethea. 

Werther-rukka. Kauheaa olla niin rakastunut ja samalla tietää, että ihanan Loten saa joku toinen.

Rakastuminen on hirveän vaarallista. Oikeastaan ihmisten pitäisi heti rakastumisen ensioireiden iskiessä teettää riskianalyysi koko hommasta. Mutta sitäkö nuorena ajattelisi; ei kun suin päin vaan vaikka mihin kohtaloihin. Ja vanhempana sitä ei ajattele ylipäätään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti